Her driver politiet redningssøk med drone

Denne gangen er det bare øvelse, men kanskje vil politiet i fremtiden dra nytte av droner i forbindelse med redningsaksjoner.

Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

— ØVELSE: Politiet har fått melding om et mulig skred i området Geiskelid-Berdalsbru. Elever fra Setesdal vgs skal være i området, skrev politiet på Twitter rundt klokken 15.00 tirsdag.

Så var redningsaksjonen i gang.

— Vi har fokus på samarbeidet mellom flere etater under store hendelser, forteller øvingsleder Ingrid Mæhre til Fædrelandsvennen.

Prøver ut drone

I vinduet øverst i saken kan du se hvordan poitiet tok i bruk, og prøvde drone under redningsøvelsen.

— Vi ønsker å se hvilke muligheter sdroner kan gi. Det er lite erfaring som går på bruk av drone i redningsarbeid, sier øvingslederen.

Politidirektoratet har en egen arbeidsgruppe som ser på hvilke muligheter som ligger i droner, og i hvilken grad de kan erstatte vanlig helikopter.

Agder-politiet har valgt å bruke denne øvelsen til å høste egne erfaringer i forbindelse med redningsoperasjoner.

— Det er interessant å se om vi i det hele tatt er fordel å bruke drone i redningsarbeid, eller om det bare blir forstyrrende, sier Mæhre, som presiserer at det er ikke opp til henne om politiet tar ibruk drone eller ikke.

Bildene fra drona kan sendes direkte fra dronen og til redningsledelsen på stedet.

250 involverte

IMG_7178.jpg Foto: Christian Wulff

Sivilforsvaret, politiet, brannvesen, helsepersonell, luftambulanse, Røde Kors. Dette er noen av gruppene som er med i den store skredøvelsen på Hovden.— Ved slike redningsøvelser er det mange som skal samarbeide. Ressursene må finne til hverandre, og det er dette vi skal bli bedre på, sier Mæhre, som er fornøyd med det hun har sett så langt.

Øvelsen startet klokken 14.00 og vil vare frem til klokken 22.00 tirsdag kveld.

— Jeg tror alle har kjent på at dette kunne vært reelt, sier Mæhre.

Publisert: