— Jeg har ikke hatt tid til å sette meg grundig inn i prosjektrapporten. Men slik jeg ser det, er forslaget han nå legger fram identisk med det som utgjorde høringsnotatet for ett år siden. Da var anbefalingen et hovedsykehus i Kristiansand, og regionale helsesentre til Flekkefjord og Arendal. Nå heter det ikke regionale helsesentre, men nærsykehus, sier ordføreren.

Les også:

Ettersom innstillingen også omfatter nedleggelse av akuttkirurgi og fødeavdeling, mener Halvorsen Arendal må fortsette å kjempe for å beholde funksjoner.— Jeg skjønner at vi trenger spesialiteter, men alle trenger ikke å ligge i Kristiansand, sier Halvorsen.

- Har ligget i kortene lenge

Tillitsvalgt for overlegene i Arendal, Egil Hagen, synes mye er uklart i prosjektrapporten.

— Det er for så vidt ikke overraskende at han har snudd i denne saken. Det har ligget i kortene lenge, med alle de signalene som er kommet fra flere hold, sier Hagen.

Han synes det er positivt at ikke sykehuset i Arendal foreslås fullstendig nedlagt, men er veldig i tvil om hva som faktisk blir igjen.

Akuttkirurgi

— Det er to ting som er viktige å beholde: Både akuttkirurgi og akutt behandling av hjerteinfarkt. Hvorvidt dette blir noe av, gjenstår å se, sier Hagen.

Han peker på at pci-senteret for hjerteinfarkt også tar i mot pasienter østfra, både Telemark og Vestfold. Og at en flytting til Kristiansand vil føre til at disse pasientene forsvinner.

— Og da kan pasientgrunnlaget bli så lite at Sørlandet sykehus mister funksjonen, sier Hagen.