KRISTIANSAND: – Det har mildt sagt vært rimelig kaotisk ved 3. Stampe rundt klokka 23 forrige lørdag, sier Hans Martin Skovly, leder av forebyggende enhet ved Kristiansand politistasjon.

– Vi har ennå ikke fått tak i vitner som har sett den eller de som slo til den 15 år gamle gutten slik at han brakk kjeven. Foreløpig har vi kontakt med noen som hjalp ham ned fra Baneheia etter at han ble alvorlig skadet, sier Skovly. Han ber fortsatt vitner om å melde seg til Kristiansand politistasjon.

– For oss fremstår alt det som skjedde i Baneheia som svært uoversiktlig og kaotisk. Vi nøster i det som vi kan nøste i, og ser om vi kan trekke noe ut av det som kommer fram i arbeidet med å finne fram til voldsutøverne.

15-åringen som fikk kjevebeinet brukket, hadde på seg en blå strikkejakke, blå t-skjorte, kakifarget bukse og var snauklippet. Han er 160 cm høy.

I forhold til knivstikkingen ved Slottskvartskvartalet sier Skovly at her foreligger det en tilståelse fra en 17 år gammel gutt. Han er varetektsfengslet i fire uker. «Barnevernsgutten» på 17, som er siktet for medvirkning, er satt i husarrest på Furuly ungdomshjem i Mandal i fire uker.

Bråket skal ha startet etter at et ukjent antall festdeltakere samlet seg ved 3. Stampe i Baneheia. I løpet av kvelden skal det ha utviklet seg uoverstemmelser mellom flere personer som senere har munnet ut i et masseslagsmål og deretter knivstikking i Kristiansand sentrum.