FARSUND: P4 fant nemlig fram til to ”P4-barn” som ble født natt til 15. september 1993. Sykehus over hele landet rapporterte inn sine nyfødte og gutten som ble født først, var Grødem.

I dag fikk Stian Grødem 360.000 kroner fra P4 - fordi at han ble født samme dag som kanalen gikk på lufta. Foto: Privat. Foto: Privat

– Konseptet gikk ut på at vi ville markere oppstarten av Norges nye radiokanal ved å premiere to barn — en gutt og en jente som var født tettest mulig opp mot sendestart. Vi fikk sykehus til å rapportere fødsler. På jentesiden var det så tett at det endte med loddtrekning. Stian Grødem kom til verden på Regionsykehuset i Vest-Agder og ble gutten vår, forteller journalist i P4, Eigil Andersen, til fvn.no.

Radiokanalen satte inn 240.000 kroner på kontoen til de to førstefødte og i 18 år har pengene fått lov til å vokse på lukkede bankkontoer.

Først i dag fikk Grødem lov til å disponere kontoen hvor P4-pengene står. Og vokst, ja, det har pengene gjort. I dag står det nemlig 360.000 kroner på kontoen.

Det var imidlertid ikke bare en fet pengesjekk som ventet Grødem, som til daglig går på skole i Bryne. På bursdagen hadde han sikret seg oppkjøring for førerkortet.

– Det gikk veldig greit. Jeg hadde en god kjørelærer og ting gikk fint. I forkant hadde jeg nerver, men det ordnet seg, forteller han fra førersetet på bilen etter endt oppkjøring.

– Går P4-pengene til ny bil?

– Bil har jeg. Jeg skal spare en del av pengene, men skal bruke litt. Det blir en liten fest med kompisgjengen, sier den fornøyde 18-åringen.