SMÅTT MEN GODT: -Den er under 15 kvadratmeter. Liten og grei, men stor nok til garnene mine, mener Brigitte Wendt om butikken hun har startet midt i sentrum av Konsmo. Foto: Roar Greipsland
HEKLEJENTE: Brigitte har en bitte liten disk i den lille butikken sin. Foto: Roar Greipsland
MINST: Brigittes butikk er utvilsomt av de minste. Men garn er det nok av. Foto: Roar Greipsland
KONSMO: Essoen, butikken og bakeriet. Men nå har Gittes Garn også kommet til sentrum, og garnbua skimter du like under, og bakenfor lysskiltet til bensinstasjonen. Foto: Roar Greipsland
VARMEBU: Brigitte er i tvil om butikken er isolert, men uansett skal den elektriske ovnen gjøre susen. Foto: Roar Greipsland
FIKS FERDIG: Ferdige heklede og strikkede plagg er det også blitt plass til. Foto: Roar Greipsland

AUDNEDAL: Før var det liksom bare Essoen, butikken og bakeriet, midt i krysset der riksveien snor seg oppover Audnedal mot veikrysset på Konsmo.

Campingbu som butikk

— Noe måtte jeg finne på, og jeg hekler jo hele tiden. Hva var mer naturlig enn å starte en garnbutikk, spør Brigitte Wendt og viser stolt "Gittes Garn".

I det som utvilsomt er regionens aller minste garnbutikk, særlig i innlandet, ligger garnnøstene sirlig stablet. Alt på et areal på mindre enn 15 kvadratmeter. Ei campingbu har blitt butikklokale, og foreløpig holder det i både bøtter og spann.

Dager uten kunder

— I sommer var det dager uten en eneste kunde, forklarer Birgitte oppgitt. Høsten har kommet og smilet er framme. Nå strikker og hekler både fastboende og hyttefolk. Sånt liker Brigitte med tysk aksent. Hun og mannen kommer fra Tyskland, og havnet i Norge, med frisk luft og vakre fjell for sju år siden. Først i Hallingdal, så i Kristiansand, videre til Bjelland og nå endelig i Audnedal.

— Nå bor vi i Byremo, like ved det vakre vannet, smiler Brigitte fornøyd. Tre dager i uka tar hun turen til Konsmo for å åpne garnbutikken.

— Folk kan kjøpe garn i Lyngdal, Mandal og Evje. Men det var ingen som solgte til strikke- og hekleglade i denne delen av regionen. Derfor har du meg her, ler Brigitte.