SOGNDALEN: — Alle tre er siktet for legemsbeskadigelse. De har utøvet vold mot en 16 år gammel gutt, opplyser jourhavende jurist Håvard Ryengen til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag.

Det var en 27 år gammel mann fra Søgne, en 26 år gammel mann fra Kristiansand og en 31 år gammel kvinne fra Sogndalen som ble pågrepet etter politiets væpnede aksjon.

– Falsk melding

Lørdag formiddag mottok politiet melding fra en 16 år gammel gutt som fortalte at han og en kamerat hadde blitt holdt fanget og torturert inne i et bolighus på Hortemo. 16-åringen hadde klart å rømme, mens kameraten lå bakbundet i huset. Det skulle ifølge gutten også være våpen på stedet.

Dette utløste en storstilt politiaksjon. Politiet brukte alt tilgjengelig mannskap og også ambulanse og luftambulanse ble kalt ut.

Da politiet kom til stedet var ingen av de involverte i besittelse av våpen, og det var heller ingen som trengte legehjelp, kunne politiets innsatsleder Halvor Øymoen fortelle til Fædrelandsvennen etter aksjonen.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt uttalte til Fædrelandsvennen rett før klokka 15 lørdag at 16-åringens melding ikke stemte.

– Det var ikke hold i meldingen. Den var falsk, sa Klausen.

Ferdig med saken

Ryengen kan ikke gå nærmere inn på hva de siktede forklarte i avhøret, og visste ikke om 16-åringen var avhørt da Fædrelandsvennen tok kontakt søndag. 16-åringen ble lørdag tatt hånd om av barnevernet.

Operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt kan heller ikke gå nærmere inn på detaljene i saken.

– Vi er ferdige med saken. Saken er overlatt til krim og påtalemyndigheten, så det er opp til etterforskerne og finne ut hva som har skjedd, forteller Austenaa.