— Målet mitt var å sette personlig rekord i sololøp på 800 meteren, og det klarte jeg, men jeg må innrømme at jeg ble litt stiv på de siste 120 meterne. Det er forresten ikke så rart, for åpningen gikk unna på 58,8 sekunder, og det var ganske tøft, sa hun.Hun hadde litt motvind på slutten, og det gjorde at den siste langsiden ble tøff. Hun kom ut av svingen med en tid på 1.45 minutter. Normalt ville det gitt en sluttid på 2 minutter blank, men motvinden bremset henne en del.

Hun tok teten fra start. Det var bare Martine Eikemo Borge fra BFG Fana som tok sjansen på å følge henne. Bergensjenta holdt i 450 meter, men klarte likevel sølvmedalje med 2.08,75. Ingvill Måkestad Bovim satser mest på 1500 meteren i VM, men likevel valgte hun å stå over den øvelsen i NM i helgen.

— Det var snakk om at det skulle være både forsøk og finale på 800 meteren her. Derfor tenkte jeg det fikk holde med en distanse. Allerede mandag reiser jeg jo til VM, og jeg ville ikke ta sjansen å være for sliten når jeg setter meg på flyet før en så lang reise, forklarte hun for NTB. (©NTB)