Hussain var elev av Ole Gunnar Solskjær i Manchester United og var nok en gang en av banens beste i dagens kvartfinale. Scoringen kom tre minutter før slutt i ekstraomgangene. Hussain smelte til fra 20 meter via en Molde-forsvarer og i nettet bak en utspilt Espen Bugge Pettersen. Fredrikstad dominerte store deler av 1. omgang, og ledet også meget fortjent 1-0. Flott spill på venstrekanten gjorde at Celso Borges satte inn 1-0 etter et kvarters spill. Fredrikstad fortsatte å dominere og hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Som så ofte før i år dabbet hjemmelaget av utover i omgangen, og dette utnyttet Molde til fulle. Først Magnus Wolff Eikrem med sitt første mål i norsk toppfotball med et frispark fra 25 meter etter 41 minutter, før Davy Claude Angan fullførte snuoperasjonen på overtid.

Molde startet 2. omgang som de avsluttet den første og i løpet av de første fem minuttene burde de punktert kampen opptil flere ganger. Både Mattias Mostrøm og Davy Claude Angan sløste bort sjanser på nærmest åpent mål. Begge sjanser kom etter særdeles gavmildt forsvarsspill av vertene. Da Molde ikke klarte å avgjøre kampen, lyktes Fredrikstad med sin offensive gambling. Amin Askar satte inn 2-2 ti minutter før slutt. De siste ti minuttene bølget det fram og tilbake, nærmest avgjørelse var Molde, men Joshua Gatt traff stolpen på overtid.

Molde føler seg nok noe snytt etter sjansesløseriet i 2. omgang, men Fredrikstad leverte etter hvert en heroisk innsats etter at de hadde tatt telling til ni etter sin gode start på kampen.

Fredrikstad kan dermed fortsatt ta sin tolvte NM-triumf og gå opp på siden av Odd Grenland som Norges mestvinnende lag i cupsammenheng. Fredrikstad siste norgesmesterskap kom i 2006. Molde må konsentrere seg om å beholde ledelsen i eliteserien. (©NTB)