KRISTIANSAND: – Jeg og noen venner var på vei hjem fra byen da vi oppdaget taggerne. Jeg ringte politiet med en gang og fikk beskjed om at jeg skulle observere hvor de to tok veien, forteller et kvinnelig øyenvitne.

OBSERVERT

Onsdag skrev Fædrelandsvennen om at politiet ønsker tips for å ta taggere på fersken. Ved 03-tiden natt til torsdag var to taggere i sving med sprayboksene sine på murvegger i Østerveien på Lund.

– Først tagget de på en murvegg, deretter tagget de på Spar-butikken. Jeg observerte dem fra lyskrysset, men plutselig ringte mobilen min. Det førte til at taggerne oppdaget meg. De løp da oppover mot Steinkleiva. Da politiet kom til stedet klarte de å pågripe den ene, mens den andre kom seg unna, sier øyenvitnet.

GJEMTE SEG

Den andre taggeren fant en stige og gjemte seg på et tak, ifølge politiet. Men gjemmestedet ble oppdaget og flukten fortsatte helt til området ved Odins gate. Der ble også den andre taggeren lagt i jern.

– Det er flere av oss vanlige folk enn politifolk. Det hadde vært bra hvis flere hadde hjulpet politiet med å gjøre jobben sin, poengterer øyenvitnet.

VIKTIG MED TIPS

– Vi er utrolig avhengige av vitneobservasjoner, sier Petter Sandell, politiførstebetjent ved allmennavsnittet ved Agder politidistrikt.

Hjemme hos den ene taggeren beslagla politiet blant annet hasj og 84 spraybokser. Politiet beslagla også en spesiallaget ryggsekk.

– Ryggsekken gjør at taggerne enkelt har tilgang til sprayboksene sine, forklarer Sandell.

Han viser fram en sort ryggsekk som det strategisk er kuttet hull i.

NEKTET

Taggerne er 17 og 23 år gamle og er nå løslatt fra politiets varetekt.

– Begge nektet for forholdet på stedet, men i avhør erkjente de taggingen, sier Sandell.

De to er tidligere straffet for flere andre kriminelle forhold. 23-åringen er tidligere tatt for tagging.