KRISTIANSAND: Det var 1. juledag i fjor at Torstein Sødal oppdaget av et nøkkelknippe samt en lommebok med penger og Visa-kort var borte fra bilen han hadde parkert i Gimleveien på Lund. Artisten var på besøk hos noen venner da kvinnen brøt seg inn i bilen hans.

«Helene Sødal»

I dagene som fulgte misbrukte 22-åringen sangerens kort ved å oppgi at hun het «Helene Sødal». Artisten har tidligere blitt intervjuet av fvn.no om saken. Han oppgir at han ikke kjenner noen med det navnet.

Bilen til Sødal var full av julegaver da 22-åringen brøt seg inn. Han var sjeleglad for at disse ikke var tatt.

– Det hadde jo vært mye verre dersom mer enn lommeboka var blitt stjålet. Vedkommende kunne for eksempel tatt macen min og der har jeg jo alt av musikk og slikt, sa Sødal til fvn.no.

Sødal skulle til Egypt dagen etter. Innbruddet skapte dermed en del bryderi.

Tok taxi

Kvinnen kjørte taxi tre ganger ved å misbruke Visa-kortet til Sødal. Turene kostet nesten 1100 kroner, men det ble kun lagt ned påstand om å erstatte kroner 448 kroner til en av drosjesjåførene.

Kvinnen er også dømt for å ha stjålet en lommebok som inneholdt 2050 kroner samt en Leatherman lommekniv fra en bil som stod parkert i Vennesla.

22-åringen er også dømt for en rekke tilfeller av bruk, besittelse og kjøp av narkotika og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

– Det er deilig å oppleve at politiet faktisk tar henne. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av politiet etter dette, og det virker som om de har vært veldig overvåkne i forhold til henne, sa Sødal da kvinnen var tiltalt for tyveriet.