AGDER: Politiet i Agder melder om fem tilfeller av legemsbeskadigelse i natt.

Drapstruet barn

Klokken 23.20 kom den første meldingen fra Risør om at det var en plagsom og bråkete gjest på en restaurant. Det kom etter hvert flere meldinger om samme person.

— Han truet med å drepe noen barn, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

I tillegg skal han ha slått til tre personer og gjort hærverk. Da politiet kom til stedet måtte de bruke pepperspray for å pågripe den 21 år gamle mannen fra Tvedestrand. Han vil bli anmeldt for å ha hindret offentlig tjenestemenn og vil sannsynligvis også bli anmeldt av de fornærmede.

Tre kamerater slått ned

Klokken 00.50 ringte en 19-åring fra Kristiansand til politiet.

— Han opplyste at han selv og hans to kamerater var blitt slått ned i Fjellroveien på Rige, sier Solås.

Den mistenkte gjerningspersonen, en 17-åring, forlot stedet i en bil som forsvant vestover på E 39. 19-åringen som ringte politiet fikk knekt ei tann. De to andre, en 17-åring og en 19-åring, skal muligens ha fått brukket nesa. De tre ble kjørt til legevakt av en bekjent. Motivet for volden er ukjent.

Skutt i hodet med luftpistol

Neste voldstilfelle skjedde også i Kristiansand. Politiet fikk meldingen klokken 01.09. — Det møtte en mann på Kristiansand politistasjon som hadde blitt angrepet av tre personer i 20-årene ved Nottos/Slottskvartalet mellom klokken 23 og 23.30. Han var blitt slått og skutt i hodet med luftpistol, sier operasjonsleder Frank Solås.

Etter egen forklaring skal den fornærmede 26-åringen fra Kristiansand ha svimet av etter å ha blitt utsatt for volden. Han kom seg etter hvert til hektene og fikk tatt en drosje til legevakta.

— Han skal ha fått hjernerystelse, mulig knekt nese og minst seks luftpistolskudd i hode, ansikt og kropp, sier Solås.

Ingen er mistenkte i saken. 26-åringen har ikke sagt noe om mulig årsak. Han har opplyst at han ikke kjente de som angrep ham.

Var på besøk - ble banket opp

Ved 01-tiden skulle en mann ut og lufte hunden på Krågeland i Kvinesdal. Han ble da bedt inn på nabohytta der det var tre menn.

— Kona ringte i formiddag og fortalte at mannen fikk en del juling i natt, sier Solås.

— Han ble invitert inn i hytta og det oppstod en krangel. Det var en del alkohol i bildet, fortsetter operasjonslederen.

Politiet har forsøkt å få tak i mennene, som er mistenkt for å stå bak volden, men foreløpig har de ikke lykkes da mennene har forlatt hytta. Saken blir etterforsket.

Mannen mente han ikke hadde behov for å dra til lege.

- Sparket mens han lå nede

Det siste av nattas fire voldstilfeller skjedde i Vestre Strandgate/Henrik Wergelands gate i Kristiansand.

— En natteravn meldte klokken 01.39 om at det lå en person rett ut på gata, sier operasjonslederen.

Selv opplyste mannen at han var blitt slått ned av to rogalendinger. Politiet kjørte vedkommende, som klagde på smerter i hodet, mot legevakta.

— På veien ble han mye dårligere og ble kjørt direkte til akutten, sier Frank Solås.

Politiet har vært i kontakt med et vitne som så to personer som løp etter mannen og slo ham. Han skal også ha blitt sparket mens han lå nede.

Offeret, som er 20 år gammel og fra Porsgrunn, var kraftig beruset. Det var vanskelig for sykehuset å fastslå skadeomfanget, men skadene skal ikke være alvorlige.