VENNESLA: — Han stakk før vi fikk løslatt ham, humrer lensmann John Thomas Homme i Vennesla.

— Vi får jo tak i ham før eller senere. Det er ikke noe hast, vi tar ham når det passer oss. Ikke er han farlig heller. Det er en ung gutt med litt mye adrenalin, som ikke har ro i ræva til å vente på beskjed om at han kan gå, sier Homme som presiserer at dette ikke er en alvorlig hendelse.

— Han hadde undertegnet avhøret. Vi skulle snakke litt til med ham før han fikk gå. Men da etterforskeren snudde seg et øyeblikk, forsvant han ut hoveddøra. To av våre folk løp etter ham ut på trappa, men da var han vekk. Han var ikke pågrepet, så dette er ikke snakk om en rømning. Det er mer en sak om formalia, sier lensmannen.

Småkriminelt miljø

Mannen var inne til avhør i en sak som gjelder flere småkriminelle ungdommer i bygda. De etterforskes for tyveri fra kiosker, eneboliger, leiligheter, misbruk av kort og heleri, og noe bruk av narkotika.

— Det er en kjerne på fire-fem ungdommer i 18 til 20-års alderen, der alle har ting på rullebladet fra før. Det har gått litt skeis med dem, enkelte har havnet litt på kjøret, de får ikke jobb eller lærlingeplass, eller har ikke begynt på skolen igjen nå i høst. Så har det tatt litt av. Det handler om å få dem i gang med noe positivt, at de ikke surrer vekk livene sine, sier Homme.

En av dem ble pågrepet mandag og er løslatt tirsdag med meldeplikt hos politiet. I tillegg er fire personer siktet for heleri.

— Vi har gjort en rekke avhør som gjelder tyveri og heleri, og vi forventer flere pågripelser. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, der noen har erkjent forskjellige forhold, og flere er under mistanke, sier Homme.