Se video fra ulykkesstedet ved å klikke på bildet over.

SØGNE: To mannlige bilførere er kritisk skadet etter at to biler kolliderte på E 39 mellom Lohnelier og Lunde om lag klokken 08.15 fredag morgen.

To andre personer ble også skadet i kollisjonen, men ifølge politiet er ikke tilstanden deres alvorlig. En femte person kom fra det kraftige sammenstøtet uten fysiske skader.

— Det var en frontkollisjon mellom en norskregistrert Seat varebil og en tyskregistrert Volkswagen Passat. De to førerne ble alvorligst skadet, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Flere fastklemt

Føreren av varebilen, en mann i slutten av 50-årene fra Vest-Agder, var alene i bilen. De fire andre satt i den tyske bilen.

Ifølge politiet satt flere av de involverte fastklemt, men de ble etter kort tid frigjort av brannvesenet. Føreren av den tyske stasjonsvogna, en mann i slutten av 40-årene, var en av dem som satt fastklemt.

— Det er også han som er hardest skadet, sier Austad.

Den norske varebilen var på vei vestover da ulykken skjedde. I den tyske bilen satt, i tillegg til føreren, to menn og en kvinne. Den ene av disse er om lag 50 år, mens de to andre er i 20-årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesenet ble sendt til stedet. FOTO: Tarald Reinholt Aas Foto: Tarald Reinholt Aas

En av de skadede ble hentet av luftambulansen og brakt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Luftambulansen landet på stedet klokken 08.45. De fire andre personene ble brakt til sykehuset i ambulanse.

Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus opplyste til fvn.no klokken 12.45 at fire personer fortsatt var under behandling.

— To av dem er alvorlig skadet og under behandling. To andre er lettere skadet, og også under behandling. En person er uskadet, opplyser akuttmottaket.

Ikke midtdeler

Kollisjonen skjedde på en rett strekning, hvor det er tofeltsvei og ikke midtdeler.

Se vår oversikt over trafikkdøden på Sørlandet

På grunn av ulykkens alvorlighetsgrad ble ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen tilkalt. Også politiets krimteknikere undersøkte ulykkesstedet fredag formiddag.

- Årsaken til ulykken kan vi ikke si noe mer om foreløpig. Det er derfor vi foretar tekniske undersøkelser på stedet, sier operasjonslederen.

Bilene ble tauet inn til Statens vegvesen sine lokaler på Rige i Kristiansand, hvor de vil bli undersøkt.

— Det vil også bli tatt prøver av førerne for å se om vi kan plassere en årsakssammenheng, sier Austad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tarald Reinholt Aas

Fire ambulanser, luftambulansen, politiet og brannvesenet ble sendt til ulykkesstedet.

E 39 stengt

Brannvesenet måtte klippe løs flere personer.

— Vi har to enheter på stedet, en fra Kristiansand og en fra Søgne, opplyste brannvesenets 110-sentral like etter ulykken.

E 39 var stengt i over to timer mens opprydningsarbeid og tekniske undersøkelser pågikk. Det var manuell og fysisk dirigering til omkjøring via Lohneveien.

Strekningen har vært ulykkesbelastet. I februar 2008 omkom en 28 år gammel mann da han frontkolliderte med en tankbil ikke langt unna stedet hvor ulykken skjedde fredag.

— For hver sms jeg får om nok en ulykke på E39 på Sørlandet, kjenner jeg at jeg får frysninger og blir kvalm, uttaler daglig leder i foreningen Nei til Frontkollisjoner, Geirr Tangstad-Holdal, i en pressemelding.

— Mine tanker går til alle de skadede. Dette gjør meg også bare mer innbitt og kampklar for å sikre denne vegstrekningen, sier han.