OSLO: Med seg til møtet hadde også ordførerne Kristen Steindal fra Senterpartiet i Lillesand og politisk rådgiver Line Lillebø Osfoss i NAF.

— For NAF er det helt prinsipielt helt feil å forhåndsinnkreve planleggingsmidler til en veistrekning. For det første ligger veistrekningen langt unna der hvor bommen settes opp og for det andre har brukeren som betaler inn disse bompengene ingen garanti for om eller når denne veien blir bygget, sier Lillebø Osfoss.

NAF prøvde allerede i høst å få til et møte med samferdselsdepartementet for å diskutere bomfinansiering av planlegging av ny E 18 mellom Arendal og Tvedestrand, men uten å få dette til.

Da de hørte at bommotstanderne i Agder skulle møte Kleppa i dag, bestemte Lillebø Osfoss seg for å bli med.

— Vi synes denne saken her er et godt eksempel på feil innkreving av bompenger. Det viktigste er helt klart at denne veien bygges, men dette er feil måte å finansiere planleggingen, sier den politiske rådgiveren.

Før møtet var Agder-delegasjonen spent på møtet med samferdselsministeren.

— Jeg gleder meg veldig til å legge frem våre synspunkter, men man skal alltid være litt spent foran et slikt møte, fortalte Lillesandsordfører Arne Thomassen.

— Jeg er veldig glad for at NAF ville være med oss på dette og jeg mener vi har en veldig god sak. Vi er veldig optimistiske på utfallet her, ellers hadde vi ikke reist inn til Oslo, avslutter Thomassen.

Fvn.no følger møtet.

Lillesandsordfører Arne Thomassen hilser på samferdselsminister Magnhild Meltveit Klappa. (Foto: Hans Jacob Brekke) Foto: Hans Jacob Brekke