KRISTIANSAND: — Nei.

Det svarer Hege Stoltenberg kontant når vi spør henne om hun frykter massiv kundeflukt til Sørlandsparken denne jula.

— Nei?

— Nei, smiler hun.

Stikk i strid med dommedagsprofetiene havnet butikken hennes, Lady Rose i Skippergata, på Dagens Næringslivs velkjente "gaselleliste" for Vest-Agder forrige uke. Omsetningen har nemlig skutt i været.

FAST KUNDE: - Jeg setter ikke mine ben på Sørlandssenteret, sier Solveig Rosseland (t.h.) fra Grim. Hun handler heller hos Lady Rose og innehaver Hege Stoltenberg (t.v.) enn å ta turen til Sørlandsparken. Foto: Amund Hestsveen

— Gode på serviceStoltenberg tror forklaringen på hvorfor det ikke går nedenom og hjem med butikkene i sentrum handler om flere ting:

— Her i Kvadraturen finner kundene våre et annet og mer spennende vareutvalg, noe de store kjedene ikke kan tilby. Dernest handler det nok om den gode stemningen her i byen, og den personlige kontakten med kundene, sier hun.

- Hva gjør dere for å møte konkurransen fra de store sentrene?

— Vi gjør det vi alltid har gjort, vi er gode på service. Her hos oss sørger jeg i tillegg for å ha noe nytt hele tiden, sier hun.

Vi gjør det vi alltid har gjort, vi er gode på service. Her hos oss sørger jeg i tillegg for å ha noe nytt hele tiden.

I tillegg bruker hun mye krefter på butikkens Facebook-sider, der det bobler over av liv. Hun pleier også kundene etter alle kunstens regler og holder populære kundekvelder et par ganger i året.

- Og så klemmer vi alltid, smiler hun, og gir kunde Solveig Rosseland fra Grim en ordentlig god klem foran kassa.

— Jeg setter ikke mine ben på Sørlandssenteret, jeg gjør unna julehandelen min i Kvadraturen, sier Rosseland.

- Må spesialiere oss

HOCKEY: Gjermund Lindgren hos Intersport i Skippergata satser på nisjeprodukter. Foto: Amund Hestsveen

— Det nytter ikke å sitte med hendene i fanget, vi må bare stå på og ha tro på det vi driver med, sier daglig leder Gjermund Lindgren hos Intersport.I likhet med Skippergata-kollega Stoltenberg tror han på å yte personlig og god service.

— Vi har kompetanse på de tingene vi driver med, for eksempel på sykkel og ski, det setter nok kundene i økende grad pris på, tror han.

Nytt av året er en egen hockeyavdeling nede i kjelleren.

— Etter åpningen av den nye isbanen på Idda Arena, har det åpnet seg et nytt marked, og der satser vi på å være gode, sier han.

Væravhengige

STEMNING: Siri Støle tror gratisparkering og god julegatestemning kan demme opp for kundeflukten denne jula. Men hun frykter konkurransen, særlig på regnværsdager. Foto: Amund Hestsveen

— Jeg er vel forsiktig optimist så langt, sier Siri Støle, innehaver av Zap i Markens gate.Helgens omsetning er hun fornøyd med.

— Det var en grei lørdag, men vi ser jo at kundetilstrømningen er veldig avhengig av hvordan været er, sier hun, og kaster et bekymret blikk opp mot regnværsskyene.

Hun tror ikke kvadraturen blir folketom denne jula.

— Det er jo gratis parkering de siste timene av dagen fra 8. desember, og med julegata og den gode stemningen i byen, tror jeg mange kommer til å velge å handle her, fremfor å reise ut til de store butikkene, sier hun.

Og legger til:

— Og så er det jo litt rotete med parkeringen der ute, foreløpig.