Bua ble totalt utbrent, men brannmannskapene hindret videre spredning av brannen. Foto: Vegard Nekstad
brann-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
brann-4.jpg
brann-3.jpg

KRISTIANSAND: — Det var godt det gikk som det gikk, og at ikke detble brann i andre bygninger, sier Svein Arild Andås, daglig leder iAndås begravelsesbyrå.

Han fikk i morges en oppringning fra enkollega om at det brant i firmaets søppelbod, som står i bakgårdeni et av de ytterste kvartalene i Posebyen.

— Det var ikke noen stordramatikk. Men det er jo trehusbebyggelse her, sier Andås.

Søppelboden brant opp, og med den forsvant diverse utstyr som gressklipper, sykler og snøskuffer.

Andås har ingen formening om hva som kan ha startetbrannen, men opplyser at de hadde grønne og grå søppeldunkerstående i boden og at de har stengt med en port ut mot gata.

- Vihar hatt flaks

Brannvesenets alarmsentral i Arendal fikk klokken05.57 telefoner om at det brant i en bygning i Elvegata.Brannvesenet sendte alt tilgjengelig mannskap med to mannskapsbilerog stigebil. I tillegg ble brannmannskaper fra Søgne kalt ut, mendisse ble raskt returnert.

— Vi har hatt flaks i forhold til atdette er en enkeltstående bu. Det har ikke vært den store vinden vihadde i går kveld og det gjør at vi fikk melding tidlig nok til åstoppe brannen i bua, sier vakthavende overbefal iKristiansandsregionen brann og redning, Jan Røilid, til fvn.no.

Dabrannmannskapene kom fram til stedet, brant det godt og flammeneslo høyt.

Mye vind

Tirsdag kveld og natt til onsdag har det blåstgodt i Kristiansand, men vinden løyet før brannen brøt ut. Bua sombrant ligger inne i en bakgård bak Elvegata 15. — Sprer det seg hervi står nå, så har vi en omfattende brann fordi at vi er midt iPosebyen. Vi ser at avstanden mellom boden og bygningene rundt erkort, da smitter brann fort. Posebyen er en utsatt plass i forholdtil bygningsbranner, sier Røilid.

— Vi har hatt flaks i dag. Haddebrannen startet med litt andre vindforhold, så hadde vi hatt etannet scenario, sier Røilid.

Ingen skadet

Ambulanse og topolitipatruljer rykket også ut til stedet.

— Klokken 05.58 fikkpolitiet melding om bodbrann i en bakgård i Posebyen. Det serheldigvis ut til at det har gått bra. Brannvesenet har meldt inn atde har kontroll på brannen, og at det ikke har gått ut over andrebygg. Ingen personer ser så langt ut til å ha tatt skade avbrannen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, NilsKristian Voreland, til fvn.no.