KRISTIANSAND: 45-åringen var så full at han ifølge naboen så vidt klarte å kravle seg ut av bilen. Han hadde store problemer med å ta seg inn i huset.

– Er du full?, skal naboen ha spurt tiltalte.

– Full, ja. svarte 45-åringen før han krøp til sofaen.

Naboen kone varslet politiet. Patruljen kom til boligen etter kort tid. De fant mannen sovende i stua, og tok ham med for blodprøvetakning på legevakten. Blodprøven viste en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,42 promille.

I retten hevdet mannen at han drakk etter at han kom hjem, og at fylle-kommentaren til naboen var ment som sarkasme. Mannen forklarte at han hadde vært på Bølgen & Moi, men ga ulike forklaringer på hvordan han kom hjem.

– Tiltalte har gitt tre ulike forklaringer om forholdet. Hans troverdighet er således svært lav, skriver retten i dommen.

Retten fant det bevist utover enhver rimelig tvil at 45-åringen hadde drukket alkoholen før han satte seg i bilen.

Med henblikk på straffeutmålingen har retten lagt vekt på det store farepotensialet kjøring med så høy promille har, og at sjåføren kjørte over en lang strekning med mye trafikk.

Vanligvis skal fyllekjørere idømmes en bot på 1,5 ganger en månedsinntekt. Men tiltalte har dårlig økonomi. Derfor ble boten satt til 5000 kroner.

I tillegg til fengsel og bot mister mannen førerkortet for tre år, og må avlegge full ny førerprøve. Han er nå bosatt på Østlandet.