FARSUND: Føreren av en 30 fots fritidsbåt sendte onsdag kveld ut nødmelding etter at båten tok inn vann i maskinrommet. Etter 20 minutter fikk de to personene om bord hjelp av redningsskøyta Ægir.

— Båtføreren var redd han skulle drive i land. Båten lå om lag 200 meter fra Kviljoodden da den fikk motorstopp, men strømmen dro den utover, sier skipper på Ægir, Thor Hugo Johansen, til fvn.no.

Hadde solgt båten

Sammen med sin datter var mannen på vei fra Østlandet til Bergen for å levere båten, som nylig var solgt.

— Båten fikk motorstopp på grunn av for mye vann i maskinrommet. Mannen merket ikke at båten tok inn vann før giret ikke fungerte. Da han sjekket var det så mye vann i motoren at plattformen bakerst på båten var under vann. Han sendte ut nødmelding som vi oppfattet, forteller Johansen.

Nødmeldingen ble sendt ut klokken 19. Båten lå da rett sør for Kviljoodden.

Slept til Farsund

Også andre båter i nærheten oppfattet nødmeldingen, og da Ægir kom fram var det flere som var kommet til.

— Maskinisten vår gikk over i båten med en lensepumpe. Vi slepte båten innover mot Farsund mens vi lenset. Vi hadde båten fortøyd langs siden hele tiden, sier skipperen.

I Farsund kunne far og datter gå trygt i land. Om båten kan kjøres videre mot Bergen, skal ifølge Johansen undersøkes torsdag. Det er derfor foreløpig uklart hvorfor den tok inn vann.