KRISTIANSAND: Lederen av Sørlandsparken Næringsforening AS jobber ikke bare med tall og statistikk og for å få flest mulig kunder til Sørlandsparken, han jobber også med hjerte, sies det. Erik Rostoft er en av støttespillerne til arbeidsforberedende tiltak der mennesker med psykiske lidelser får arbeidstrening i en periode for så å ta steget ut i det ordinære arbeidsliv.

Først litt om Sørlandsparken, hva er dine oppgaver her? — Vi er som et lite samfunn med 400 bedrifter og 5000 ansatte. Min hverdag er å snakke med folk og ta med meg råd, tanker og ideer for å gjøre Sørlandsparken til Norges mest spennende næringspark.

Og "God start", hvordan kom det i stand? - For fire år siden var det et oppslag i Fædrelandsvennen om at Sørlandsparken var sterkt forsøplet. Samtidig fikk vi kontakt med Lise Kristensen i Kristiansand kommune som brenner for helse, psykiatri og rene byer, og det ble laget en skisse til prosjektsamarbeid mellom kommunen og Sørlandsparken. Prosjektet "God start" er et spleiselag der vi lønner folk til rydde veiene langs Sørlandsparken.

Hvordan er arbeidet organisert? - Hver ryddepatrulje består av én arbeidsleder, fem personer og bil. De er i Sørlandsparken fire ganger i uka.

Resultater? - I fjor forsvant det 1600 sekker med søppel langs veiene her. Opplegget har engasjert 100 personer. Flere av disse har fått permanent jobbtilbud i denne perioden. Og ikke minst tror jeg at de personene det er snakk om, har fått en bedre hverdag.

Hva er din bakgrunn? - Jeg er utdannet bedriftsøkonom og har drevet mitt eget firma i mange år. Jeg registrerte mitt første da jeg var atten. Jeg har også vært involvert i annen virksomhet gjennom styrearbeid og konsulentarbeid.

Hva bruker du fritiden på? - Jeg har barn, og prøver å følge opp skoletingene. Skal jeg slappe av, drar jeg på hytta i Mandal. Der dyrker jeg båtlivet og har det veldig bra. Innimellom kan det bli en utenlandstur. Er glad i å reise til store byer med bredt tilbud som i London og Miami.

Hvordan er du som person? - Jeg er en utpreget nettverksperson og dyrker kontakt med mange forskjellige typer nettverk. Din største "God start"-opplevelse? - Det var en gang vi holdt på med mye budsjettarbeid og jeg hadde hodet fullt av tall, da en dame hadde funnet en firkløver og spurte meg om jeg ikke syntes at det var den fineste firkløveren jeg noen gang hadde sett. Da fikk jeg en aha-opplevelse på hva som egentlig betyr noe.

Noe annet? - Jeg har et brennende engasjement på å gjøre noe med arbeidslivet slik at vi klarer å få folk i arbeid. I vårt sorteringssamfunn er det mange som havner utenfor.