KRISTIANSAND: — Dette har vært en hektisk dag, veeeldig hektisk. Og det har visst ingen ende heller. Nå kom regnet, så da kommer slapset i tillegg, sier Kaare Johannes Johannessen i Falck.

Selskapet i Kristiansand har hatt tre biler på veien sine morgenkvisten.

— Det er mest fastkjøringer vi er ute på: Midt i byen, på bensinstasjoner. Folk kjører seg fast over alt i dag. Hva skal de ut etter i dette været? De burde holde seg hjemme, sier bilbergeren som antyder en times ventetid for å få hjelp ut av snøfonna.

Rolig, tross alt

Viking redningstjeneste har også hatt jevnt kjør med tre biler lørdag.

— Jo, vi har hatt en del å gjøre, men det er ikke så mange på veiene som vi hadde fryktet. Mange har nok fulgt advarslene og latt bilen stå. De som vi hjelper i dag er stort sett sjåfører som har gapt over litt for store brøytekanter i kryss og utkjørsler, sier Hans Jørgen Snemyr i Viking. På det mest hektiske var det halvannen times ventetid for å få hjelp. Lørdag ettermiddag kommer hjelpen så og si med en gang.

Lite trafikk på veiene

I Arendal og på Kvinesheia melder Viking om lite trafikk.

— Her kjører vi to, tre mann. Det er roligere enn forventet. De fleste holder seg nok hjemme, forteller Finn Sigurd Josefsen i Viking Arendal, som har fisket opp en taxi, et par traktorer og noen avisbud fra brøytekanter og snøfonner lørdag.

— Vi har hjulpet en brøytebil i Rogaland og et par lastebiler med dårlig kjetting. Men ellers er det nesten som å kjøre ute om natta nå, det er nesten ikke trafikk på veiene, sier Ludvig Hunsbedt i Viking Kvinesdal.