KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en mann som blir siktet for voldtekten. Han er ikke avhørt. Det skal skje torsdag. Han blir fremstilt for varetektsfengsling fredag, opplyser politiadvokat Jørgen Henriksen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

— Det gjenstår fortsatt en del etterforskning i saken. Flere tekniske undersøkeser skal gjennomføres, og vitner skal avhøres, tilføyer Henriksen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår ble den 20 år gamle mannen pågrepet på den skolen han går på onsdag.

Ført til 20-åringen

Det var en 18 år gammel jente som søndag anmeldte voldtekten til politiet i Kristiansand. Hun har vært til undersøkelse på voldtektsmottaket, og politiet har jobbet intenst med saken de siste dagene.

Voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med russearrangementet som var i idrettshallen på Odderøya lørdag kveld.

— Det er etterforskningsskritt som har ført oss mot denne 20 år gamle mannen. Hvilke skritt som er tatt vil jeg ikke si noe om, sier politiadvokat Henriksen.

Han opplyser at flere vitner de siste dagene er avhørt av politiet.

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro har politiet allerede gjennomført kriminalteniske undersøkelser på det stedet på Odderøya som den fornærmede 18 år gamle kvinnen har påvist som åstedet for overgrepet.

Dømt for vold

Den siktede 20-åringen ble så sent som 3. oktober dømt til seks måneders fengsel, derav 60 dager ubetinget, for flere voldstilfeller. Han ble i 2010 dømt til 70 timers samfunnsstraff for legemsbeskadigelse. I tillegg er han fra 2009 frem til forsommeren i år bøtelagt to ganger for å ha forulempet politiet.

I forbindelse med den siste dommen fra begynnelsen av oktober om legemskrenkelser heter det at "fellestrekk ved disse forholdene er at de fornærmede er alle unge kvinner som er fysisk underlegne tuiltalte. Det er videre et gjennomgående trekk at tiltaltes voldsutøvelse har skjedd plutselig og uprovosert".

Tingretten skal nå oppnevne forsvarer for 20-åringen i voldtektssaken.