VENNESLA: Klasse 3a på Vennesla skole vil som den eneste klassen få et eksklusivt møte med Norges neste dronning kommende tirsdag. I eventyrrommet på kulturhuset skal Mette-Marit lese høyt for de 19 åtteåringene. Fædrelandsvennen var til stede i klasserommet da de fikk nyheten torsdag.

Stor nyhet i klasserommet

— Jaaaaaa!!!, utbrøt elevene da kontaktlærer Katrine Mykland fortalte dem om en helt spesiell dag.

Hele klassen lyste opp, noen hvisket hvor mye de gleder seg.

— Dere er superheldig. Dere er den klassen i Vennesla som er valgt ut til å bli lest eventyr for av kronprinsessen. Dette besøket er veldig spesielt for Vennesla, og en dag dere kommer til å huske når dere blir eldre, sa Mykland.

Noen visste at Mette-Marit er fra Kristiansand, og at hun ble forelsket og senere giftet seg.

Første offisielle besøk

En annen som gleder seg som en unge til storfint besøk, er leder av Vennesla frivillighetssentral, Jorunn Sagen Olsen. For et år siden ble kronprinsesse Mette-Marit invitert av sentralen til en fritidsmesse i august i år.

— Vi fikk til svar at hun ikke kunne komme på messen, men skrev at hun ville komme i løpet av året. Vi glemte det hele litt vekk, før vi fikk vite at hun kommer. Jeg gleder meg, samtidig som jeg er spent. Det skjer så mye i Vennesla neste uke, sier Sagen Olsen oppglødd.

Mette-Marits sørlandsbesøk i Vennesla blir uten kronprinsen. Hun lander på Kjevik klokka 10 og blir hentet av ordfører Torhild Bransdal. Derfra går turen rett til kulturhuset. Her blir det omvisning og lesestund med klasse 3A.

Etter én kulturell time, vil kronprinsessen spasere gjennom gågata og ned til Frivillighetssentralens lokaler i Røde Kors-bygget. Her vil hun være fra klokka 12.30. ## Møter enkeltmennesker

— Vi starter med lunsj, før Mette-Marit skal bli kjent med hva vi holder på med. Vi vil informere om våre prosjekter og hun skal også møte enkeltmennesker. Det gleder jeg meg til, sier Jorunn Sagen Olsen.

Hun regner med at det vil bli folksomt i sentrum. Dette er første gang kronprinsessen representerer Slottet i Vennesla.

Fra julegrana tennes i sentrum i kveld i 18-tiden, går det slag i slag med ulike arrangementer. Grana tennes når fakkel- og nissetoget ankommer plassen utenfor kommunehuset.

Onsdag 5. desember er det offisiell åpning av julemarkedet. Den står barnehagene for. På ettermiddagen er det åpningsfest og markering av den internasjonale dagen, Frivillighetens dag, i kulturhuset.

— På torsdag skal Fylkeseldrerådet i Vest-Agder lage film om våre lyttevenner. Det starter på Moseidmoen skole og fortsetter på Kvarstein skole, forteller Jorunn Sagen Olsen og trekker pusten.