KRISTIANSAND: — Dette er svært gledelig, sier varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

Det var i juni kommunalutvalget i Kristiansand vedtok å sende ut på anbud renhold av to skoler, to barnehager og det såkalte kemnerbygget.

Etter at anbudskonkurransen er gjennomført har ISS fått tildelt leveransen. De var en av fire tilbydere. Utregningen fra rådmannen viser at kommunen i 2013 vil spare 1,3 millioner kroner.

Det er den kommunale renholdstjenesten som i dag foretar renholdet på disse fem stedene.

ISS har fått en kontrakt på to år, og i løpet av denne tiden skal ordningen evalueres. Kristiansen utelukker ikke at det blir aktuelt for det politiske flertallet i kommunen å gå inn for ytterligere konkurranseutsetting.

En oversikt viser at det er mye penger å spare på skolene i konkurransegrunnlaget, mindre i barnehagene og 340.000 kroner bare på kemnerbygget. Samlet altså 1,3 millioner kroner årlig.

Rådmannen foreslår at besparelsen skal brukes til vedlikehold, der man sliter med et etterslep på rundt 25 millioner kroner.

— Dette viser at det er riktig av oss i koalisjonen å ha fokus på om kommunen driftes på en god måte. Summene høres nesten utrolig ut på kun fem bygg, sier Kristiansen.