BIRKENES: — Klar for julekonsert?

— Ja, vi har øvd siden i sommer. Vi har en dyktig leder i Geir Knutson. Da han ville gjøre en julekonsert var vi selvsagt med. Med Geir blir det bra. Julekonserten får et amerikansk preg, med Bjøro Håland og Geirs datter Benedicte som solister. Første gang vi spilte med en kjent artist var det Bjøro. Det var i 1991, da bandet var ti år.

Musikk med trøkk

— Det beste med storband?

— Det er trøkket. Jeg er glad for at Geir Knutson tok meg inn i storband-verden. Mange store øyeblikk. Det største da Wenche Myhre sang med oss i januar 2000 og i Lillesand et halvt år senere. Jeg glemmer heller ikke Elvis-showet i Grimstad med flere tusen tilhørere.

— Dine første trommeslag?

— Jeg var 12 år og begynte i korpset. Senere fikk Geir Knutson meg til å spille slagverk i Hornmusikken og senere storbandet.

— Hva har slagverket betydd?

— At jeg har en hobby som gir stor glede og inspirasjon. Jeg får være med på ting andre bare drømmer om.

Kommunestyret som 19-åring

— Spiller du på flere strenger?

— Nei, men jeg har danset litt. Ellers blir det mye politikk.

— Hvordan ble du politiker?

— Far var med i Venstre og jeg fikk bli med på styremøter hjemme. Har vært interessert i politikk siden jeg kunne tenke, tror jeg. Da jeg ble eldre var Høyre på full fart fram som et folkeparti. Landsmøtene i Unge Høyre var som vekkelsesmøter. Jeg var 19 år første gangen jeg møtte i kommunestyret.

Livets skole

— Hva skulle du bli?

— Tenkte litt på å bli lærer.

— Hva ble du?

— Den første jobben var på et slakteri. Jeg var 16 år. Det var for øvrig så lett å få jobb på Birkeland at du kunne gå fra den ene til det andre. Jeg var innom en rekke bedrifter, som Uldal vinduer, Aanesland treindustri og Birkenes byggsenter. Men jeg har ingen yrkesutdanning.

— Hva er best med å være ordfører?

— Å få være med på samfunnsutviklingen og av og til kunne få gjøre den lille forskjellen.

— Ditt beste barndomsminne?

— Som femåring dro jeg på ferie til bestemor i Lillesand og fikk se Kong Olav i forbindelse med åpningen av Norton i 1965. — Det beste med Birkenes?

— Foreningsarbeidet, dugnadsånden og naturen.