KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har snakket med folkene våre i Kristiansand i dag, men de har i alle fall hatt veldig mye å gjøre, konstaterer Irene Røsholt, avdelingssjef landsdekkende vaktsentral ved Falck.

Ved Falck har de mandag hatt sin fulle hyre med å betjene hjelpeløse bilister på deres ferd på vinterføret. Så langt har det resultert i en rekke oppdrag for Falck, som mandag kveld har registrert 1937 oppdrag på landsbasis siden midnatt. Flere av oppdragene har kommet fra Kristiansand og Arendal.

En rekke oppdrag

— Så langt har vi hatt 21 jobber i Arendal, 39 oppdrag i Kristiansand og sju oppdrag i Mandal. I tillegg er det en del som har ringt direkte til stasjonen og som vi ikke er lagt inn i systemet ennå, opplyser Røsholt idet det tikker inn to nye oppdrag fra arendalsområdet.

— Der kom det en ny utforkjøring, ja. Det bare ramler inn oppdrag, kommenterer hun.

Og det er altså nattens snøfall som får bilistene til å sneie ut, kjøre seg fast og deretter ringe etter hjelp.

Sneier ut

— Det er utforkjøring, motorfeil, startproblemer og folk som har kjørt seg fast, lister Røsholt opp.

Og Falck er ikke alene om å ha en travel mandag. Også Viking har kjørt i skytteltrafikk for å hjelpe en rekke bilister.

— Vi har hatt veldig mange oppdrag i dag. Vi har ikke hatt så mange utforkjøringer, men vi har hatt en del kollisjoner og startproblemer, sier Kristin Norum ved Viking Kristiansand AS.

Så langt har Viking hatt 50 oppdrag i Kristiansand, noe som har gitt en travel dag for redningsbilene. Og synes du det klinkes litt vel mye i sør så fort det hvite teppe faller over landsdelen, ja, da må du rette blikket østover, skal vi tro Røsholt.

— Det er Oslo som er verstingen i dag. Der er det bare helt tragisk, sier hun og lister opp over 100 oppdrag fra hovedstaden i dag før hun legger til:

— Men for all del, vi registrerer at dere har fått snø i Kristiansand, dere også.