LILLESAND: Den omkomne hadde ikke noen identifikasjonspapirer på seg da han ble funnet død i elva ved Tingsaker, etter at han ble kastet av ATV'en tidlig lørdag. Det måtte derfor gjennomføres en del ekstra arbeid fra politiets side for å klarlegge identiteten til den omkomne. Dette var arbeid som politiets kriminalteknikere gjennomførte lørdag ettermiddag.

Stakk avsted

Den omkomne føreren av ATV’en ble forsøkt stanset av politiet på Tingsaker, men stakk av gårde. Det bekrefter politistasjonssjef Steven Hassedal ved Grimstad politistasjon til fvn.no.

Lensmannskontoret i Lillesand er en del av Sand driftsenhet, hvor Hasseldal er sjef. Utover dette vil ikke Hasseldal ikke gi ytterligere opplysninger om det som skjedde i Lillesand tidlig om morgenen påskeaften.

Politiets operasjonssentral i Kristiansand fikk melding fra patruljen på Tingsaker klokka 06.05 om at en ATV hadde kjørt inn i autovernet, og at føreren ikke var å se.

Ulykkesmelding

Før ulykkesmeldingen fra politipatruljen var det ingen kontakt eller kommunikasjon mellom operasjonssentralen og patruljen i Lillesand.

LES OGSÅ: — Sand på asfalten medvirket til ulykken

Normal prosedyre er at dersom en politipatrulje starter en forfølgelse med blålys, eventuelt også med sirener, skal operasjonssentralen straks varsles.

Manglende varsling betyr at enten har det ikke foregått noen forfølgelse i det hele tatt, eller så har forfølgelsen skjedd over en så kort strekning og i så kort tid at tjenestemennene ikke rakk å varsle.

Spesialenheten

Politiet har i etterkant av det som skjedde helt konsekvent nektet å uttale seg om det er brukt blålys og sirener i forkant av ulykken, fordi Spesialenheten skal etterforske hendelsen. Det er heller ikke opplyst noe om det skjedde en forfølgelse eller en etterfølging av ATV’en.

— To etterforskere fra Spesialenheten for politisaker kommer til Kristiansand lørdag kveld. De starter med å avhøre de som var på åstedet, og høre gjennom den kommunikasjon som har vært mellom politiets operative ledelse og patruljen i Lillesand, sier advokat Einar Drægebø til fvn.no.

– Deretter blir det aktuelt med en åstedsbefaring, sier advokaten.

Det var to tjenestemenn i bilen som forsøkte å stanse ATV’en på Tingsaker lørdag morgen. Disse to blir altså avhørt lørdag kveld.

FOTO: VEGARD DAMSGAARD Foto: Vegard Damsgaard