ARENDAL: Jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Morten Formo, opplyser fredag kveld at ingen personer er siktet i saken.

Politiet har tidligere gått ut med etterlysning av tre personer som skal ha stått bak voldtekten. Kvinnen opplyste at en person gjennomførte selve voldtekten, mens to andre la til rette for overgrepet. Medhjelperne skal henholdsvis ha holdt vakt og holdt kvinnen fast.

Det var natt til fredag at kvinnen meldte seg hos politiet og fortalte at hun var blitt voldtatt i området Tyholmen i Arendal sentrum. Åstedet skal ligge kun 50 meter fra politihuset i byen, skriver Agderposten.

— Vi har fått melding om at tre menn overfalt kvinnen i et smug på Tyholmen. Én skal ha holdt henne, én skal ha gjennomført en voldtekt, mens én skal ha holdt vakt. Etter overgrepet skal kvinnen ha tatt seg til en bekjent og deretter varslet politiet, uttalte etterforskningsleder Marit Buaas tidligere i dag.

Ifølge kvinnen skal voldtekten ha skjedd en gang i tidsrommet mellom 1.30 og 03 natt til fredag.

Voldtektsofferet skal ha gitt politiet et signalement av de tre overgriperne. Politiet vil foreløpig holde opplysningene for seg selv.

Klokken 21.30 opplyses det ved politivakta i Arendal at politiet ikke har mottatt tips i saken. Kvinnen i 20-årene har opplyst at gjerningspersonene skal være av utenlandsk opprinnelse.

Etterforskere har tidligere i dag jobbet med saken, og den gjennopptas lørdag morgen.

Kvinnen ble tatt hånd om av helsepersonell etter at hun meldte seg.