STAVANGER/SIRDAL: En skiløper ble i 11-tiden torsdag funnet omkommet ved Taumevatn nord for Ådneram i Sirdalsheiene.

Har du tips i saken? Send epost til tips@fvn.no eller ring 03811. SMS/MMS til 03811

— Rogaland politidistrikt fikk like etter klokken 11 i dag melding om at en person ble funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdal. Lensmannen i Sirdal og medlemmer fra Øvre Sirdal letegruppe ble umiddelbart varslet for henting av den omkomne. Ved ankomst til stedet ble ytterligere en person funnet omkommet, skriver Anette Frøyland i Rogaland politidistrikt i en pressemelding.

Like før klokken 15 ble ytterligere en tredje person funnet omkommet.

— Det antas at dette er turgåere som har blitt overrasket av dårlig vær, sier sier leder for Felles Operativ Enhet Egil Eriksen.

De døde ble funnet like ved Stavanger Turistforeningshytte, Taumevatnhytta, Hytten ligger like ved Taumevatn. Arkivfoto (Stavanger Turistforening.)

Fvn.no var tidligere i dag i kontakt med redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola. Han kunne fortelle at det var funnet spor på stedet som kunne tyde på at flere personer var involvert.

— En scooter-patrulje fra lensmannskontoret har vært på stedet og funnet spor fra flere personer, sa han.

Da politiet fikk meldingen om dødsfallet, sendte Hovedredningssentralen på Sola et Sea King-helikopter med to lavinehunder og flere folk for å lete i området. Letemannskapene kommer fra politiet og Sirdal letegruppe.

Det er ikke meldt om ras i området. Hovedredningssentralen er heller ikke kjent med at noen skal være meldt savnet i området.

— Dette er et populært utfartsområde, der mange går på ski. Men det er for tidlig å si om det her har vært flere som har gått sammen. Det har vært storm i området i det siste, opplyser redningsleder Nilsen.