KRISTIANSAND: Det var klokka 19.44 tirsdag i forrige uke at vitner ved Palltosken varslet politiet om at en båtfører hadde lagt til i båthavna. Ifølge vitnene skal ferden ha virket svært mistenkelig.

En patrulje rykket ut til stedet og påtraff 28-åringen som er godt kjent av politiet fra tidligere. Mannen er tidligere dømt for narkotika— og vinningsforbrytelser.

I båten ble det funnet mye gods som politiet raskt mistenkte kunne stamme fra innbrudd.

Båteier varslet tyveri

Litt senere på kvelden ringte en båteier på Omlandsneset i Mandal og fortalte at båten hennes var stjålet. Båten viste seg å være identisk med den som ble funnet ved Palltosken. Kvinnen kunne fortelle at det også var gjort innbrudd i fem andre båter i området.

— Etterforskningen har avdekket at tyvegodset stammet fra innbruddene i båtene i Mandal. Det dreier seg om drikkevarer, klær og annet inventar, opplyser etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen.

Tur/retur i stjålne båter

I ettertid viser det seg at 28-åringen først stjal en båt av merket Ibiza i Holskogkilen. Han brukte denne til å kjøre til Omlandsneset i Mandal hvor han gjorde flere innbrudd. Der rappet han en ny båt som han brukte til å kjøre tilbake til Palltosken som ligger like i nærheten av Holskogkilen.

— Det skal være skader på begge de stjålne båtene, opplyser Strømsvåg.

Mannen ble pågrepet og brakt til arresten i Kristiansand. Senere i uka ble han fremstilt for varetektsfengsling. Han er nå fengslet i fire uker, og politiet håper å få opp straffesaken mot mannen i varetektsperioden.

— Mannen har et kompleks av andre straffesaker fra tidligere som han må svare for når han møter i retten, opplyser Strømsvåg.