Knappe fire kilometer fra mål tok Katjusja-syklisten igjen Chris Anker Sørensen (Saxo Bank) og AG2Rs Gillaume Bonnafond, som var i brudd. Han hektet seg straks på hjulet til dansken opp de bratte bakkene mot Sierra Nevada og var sterkest da det gjaldt. I mål skilte tre sekunder til Sørensen, mens nærmere 30 syklister fulgte ytterligere åtte sekunder bak.Etappeseieren var Morenos første i Vueltaen noensinne. Spanjolen sørget for mer jubel for hjemmefansen dagen etter at Movistar-veteranen Pablo Lastras var raskest fra Petrer til Totana.

Lastras mistet ledertrøyen i rittet til den franske Quick Step-syklisten Sylvain Chavanel etter tirsdagens 172 kilometer lange etappe fra Baza til Sierra Nevada. Han har 43 sekunders forsprang på Moreno i sammendraget, mens Leopard-duoen Jakob Fuglsang og Maxime Monfort følger hakk i hæl.

Den spanske sammenlagtkandidaten Igor Anton endte som den store taperen på den 4. etappen. Han tapte 1.27 minutter til gruppen med Fuglsang og Vincenzo Nibali.

For norske Kurt Asle Arvesen ble det en tung dag i de spanske fjellene. Sky-syklisten endte 24.25 minutter bak Moreno og ble nummer 159. Sammenlagt er Arvesen på 177.-plass. (©NTB)