IVELAND: Kommunalminister Liv Signe Navarsete møtte i går politikere og administrasjonen fra Iveland kommune. Med seg hadde hun en sjekk på 1.550.000 kroner.

– Iveland kommune er et godt eksempel på en Bolystkommune, og pengene skal brukes til videre utvikling av sentrumskonseptet ”Åkle”, sa kommunalministeren da hun overrakte sjekken.

Navarsete var i Agder for å lansere Sørlandsutvlaget , men hun hadde altså satt av tid til å møte politikere og administrasjonen fra Iveland kommune. Bakgrunnen for dette var at kommunen hadde søkt om økonomisk støtte fra Kommunal— og regionaldepartementets Bolyst-program for å utvikle fremtidens landsby på Iveland, ”Åkle”.

Med dette prosjektet ønsker Iveland å utvikle sentrumsområdet til å bli et eksempel på at små lokalsamfunn kan redusere migrasjonen fra bygda til by gjennom å kombinere landsbygdas kvaliteter med innslag av attraktive urbane kvaliteter.

– Man vil med dette styrke den lokale identiteten og skape en lokal stolthet, sa næringssjef Egil Mølland i sitt innlegg til kommunalministeren.

Området Åkle skal etter planen inneholde boliger, nærings- og servicebygg og kommunens rike mineralhistorie er også tenkt en tydelig plass. Ifølge ordfører vil boligene i området også få parkeringskjeller.

– Ja de sier vel at vi er gale på Iveland nå når vi bygger parkeringskjeller ute på bygda, men skal man nå fram så må man tørre, sier Omdal i en pressemelding.