gla-2.jpg Foto: Vegard Nekstad/Fedrelandsvennen

AGDER: — Siden jeg kom på jobb klokken halv fire, har det eksplodert. Nå ligger det på fire timers venting, sier Kristoffer Ellingsen, bilberger i Viking Kristiansand, til fvn.no klokken 18. Han forteller at det er særlig store problemer i Vågsbygd.

- Det virker som at det er der det er verst. Der ligger bilene strødd. Det er skøyteis på sideveiene der. Alle stikkveier er glatte, sier han.

For Falck i Kristiansand kom det stadig flere oppdrag inn ved 17.30-tiden.

— Det startet forholdsvis rolig i dag, uten noen store problemer. Men fra 14-15-tiden, da det begynte å komme nedbør, ble det veldig glatt, sier sjåfør Kjell Rune Strømstad.

Han var på vei til Mandal for å hjelpe til med en buss som hadde sklidd av veien i ettermiddag.

Skøyteis i aust

Også i Aust-Agder meldes det om svært glatt føre.

— Det er glatt alle veier. Folk kjører av saltet vei og inn på sin egen vei, også sklir de rett av. Folk må vurdere ikke å kjøre på sideveier. Det går i alle fall ikke an å gå der, sier Roar Josephsen i Viking Arendal til fvn.no klokken 18. Han forteller at det begynte å regne i 16-tiden i dag. I kveld har det økt på med oppdrag.

— Det har vært kø i hele dag, sier han.

Han mener det er farlig vær akkurat nå.

— Når det er hvitt, ser i alle fall folk at det er glatt. Men nå er det sort - og glatt som skøyteis. Da oppdager ikke folk at det er glatt, sier han.

Han melder om kø for bilberging akkurat nå i Froland, Vegårshei og Tvedestrand. Viking-bilene i Aust-Agder er utstyrt med kjetting på hjulene.

Hektisk i Mandal

— Akkurat nå er det ganske hektisk. Jeg er på vei til Mandal, der det var en liten kollisjon mellom to biler på Ime, sier Egil Veamyr i Viking Mandal til fvn.no klokken 17.30. — Ellers har det gått nokså i ett, stort sett i hele dag. Det er litt glatt på sideveiene, sier Veamyr.

Da fvn.no var i kontakt med ham, var han på vei fra Kvinesheia til Mandal.

— Der sluddet det, men her på Vigeland er det regn og seks grader ute, sier han, og legger til at det er mindre utforkjøringer han har vært ute på torsdag.

Trailere av veien i Sirdal

Også for Viking Kvinesdal har det vært ganske travelt. Bilbergeren der opplyser til fvn.no at det er en lastebil som i ettermiddag har sklidd av veien mellom Helleland og Tonstad i Sirdal. Tidligere i dag var det en lastebil til som kjørte av veien, da på Moi. Det har også vært noen utforkjøringer med biler tidligere torsdag.

— Her på Tonstad er det rundt 20 centimeter snø, og brøytebilen har ikke vært her ennå, sier sjåføren, som ønsker å være anonym.

Snø i innlandet

I Evje og Hornnes-området har det ikke vært de store problemene så langt.

— Det har jo vært snø her noen dager nå, men nå begynner det å bli tålig glatt igjen. Det har kommet 5-10 centimeter snø i dag, siden det begynte å snø ved 15-16-tiden. De holder på å brøyte nå. Foreløpig har det gått rimelig greit i dag, sier Øyvind Lantz ved NAF/Viking i Evje.

Han legger til at det er én minusgrad på Hornnes klokken 17.30. — Det har vært noen oppdrag i dag, noen lettere utforkjøringer. Men ingen større ting. I går var det noen utenlandske trailere som var dårlig skodd og sto fast på Kjetså og på Naglestad, sier han.