MØTT MED KRAV: Fylkesordfører Thore Westermoen blir her møtt av Flekkefjord-ordfører Reidar Gausdal, som var en av initiativtakerne til aksjonen i Flekkefjord. Bak Gausdal står leder av Stortingets transport -og samferdelskomite, Knut Arild Hareide(Krf), og på vei ut av bussen er andre nestleder, Bård Hoksrud(Frp). Foto: Lars Hoen

FLEKKEFJORD: Klokka halv tre kjørte Stortingets transport— og samferdselskomité i buss inn i Vest-Agder fylke. I løpet av ettermiddagen skal politikerne orienteres om forholdene på E 39. Lastebilsjåfører vest i fylket har bedt om å fortelle politikerne om den tungt ulykkesbelastede europaveien, og kvart på tre stoppet bussen med rikspolitikerne ved den gamle Sørlandskroa.

— Takk for at så mange har møtt frem. Jeg er veldig glad for at det første som møter oss når vi kommer inn i Vest-Agder er krav om økt trafikksikkerhet, sa Krfs Knut Arild Hareide, som er leder for transport -og samferdselskomiteén, til de fremmøtte.

Leder av Listerrådet og ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, hadde helt konkrete krav til politikerne. Han ba dem finne 20 millioner kroner til sikring av to av de mest ulykkesbelastede strekningene på E39 i Vest-Agder. Omland vil ha midtdeler på Austad ved avkjøringen til Flekkefjord, der det har vært to ulykker med til sammen seks drepte, og midtdeler ved Skolandsvingen i Lyngdal. Der har det på fire og et halvt år vært 29 ulykker.

— Dette er småpenger. Det er en god investering for å forhindre nye ulykker, fastslo Omland.

Allerede i god tid før politikerne ankom Flekkefjord hadde et hundretalls mennesker samlet seg ved Frikirka. Frikirka åpnet dørene og inviterte befolkningen inn. Blant de fremmøtte var det flere som hadde mistet sine kjære på E39. Det var også mennesker som hadde vært utsatt for ulykker, samt redningsmannskaper og andre som blir involvert i forbindelse med ulykker.

At politikerne ble stoppet ved Trøngsla er ikke tilfeldig. De siste årene har totalt seks mennesker mistet livet på E 39 ved Austad i Flekkefjord.

Ordfører i Flekkefjord, Reidar Gausdal (V), og lastebilsjåfør Rune Aatland er blant dem som har tatt initiativ til aksjonen. Begge er til stede på Trøngsla.