BIRKENES: – Vi har flyttet elevene til gamlebygget mens reparasjon av ventilasjonsanlegget pågår. Siste halvdel i dag var de i gamlebygget. Vi starter på samme måte i morgen, sier rektor Martin Trengerid ved Birkeland skole, til fvn.no.

Flere trinn ved skolen er i morgen borte fra skolen. Dersom reparasjonene ikke løser problemene med tung luft, kan skolen bli nødt å finne andre lokaler.

– Torsdag og ut uka vil vi ta i bruk midlertidige løsninger i gamlebygget. Utover det må jeg snakke med skolesjefen om å få rom utenfor skolen, sier Trengereid.

Ventilasjonsanlegget i det nye bygget har aldri fungert. Det er rektor i samråd med verneombud som har besluttet å stenge skolen.

– Vi tok bygget i bruk i august. Vi har reparert og trodd at det har vært i orden, det har vært litt i orden, og så har det ikke vært i orden. Folk har blitt tunge i hodet. Enkelte klager på astma, selv om de ikke har vært plaget med det på flere år, sier rektoren.

På skolens hjemmeside heter det dessuten at temperaturen har variert voldsomt i flere klasserom. ”Av helsemessige årsaker ser vi oss nødt til å gjøre dette”, skriver skolen på nettsidene sine.