KRISTIANSAND: — Vi har pågrepet to personer i Oslo, de sitter nå i sentralarresten i Oslo og vil bli overført til Sørlandet så snart som mulig, sier Jan Tallaksen til fvn.no

De to meldte seg selv på Grønland politistasjon i Oslo like etter klokka 20. Det var to timer etter at politiet i Kristiansand på pressekonferansen varslet at de to var siktet i saken. Begge blir sittende i sentralarresten i Oslo før de blir transportert videre til Kristiansand i løpet av helga. Avhengig av når de to kan avhøres, vil begge bli fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett over helga, antakelig mandag ettermiddag eller tirsdag.

Politiet siktet tidligere idag to personer for drap. De siktede er i begynnelsen 20-årene fra østlandsområdet.

Kilder Fædrelandsvennen har vært i kontakt med forteller at avdøde og de siktede var på restaurant i Kristiansand sentrum onsdag kveld. De to siktede har bodd i leiligheten til avdøde, og de siste dagene før drapet har det vært flere fester på stedet, forteller naboer.

Letet etter bil

Politiet fortalte før de to meldte seg at de var på leting etter en bil som ble meldt stjålet i Østerveien i Kristiansand torsdag kveld.

Bilen er en Kia Shuma 1998 modell, grå og med registreringsskilt RH 57137. Bilen ble observert på Holmlia i Oslo og politiet ba folk i østlandsområdet om å være observante.

Bekrefter knivfunn

Politiet kan også bekrefte at de har tatt opp en kniv ved funnstedet som de fatter interesse av, det vil bli gjennomført tekniske undersøkelse av den.

Det pågår fortsatt tekniske undersøkelser. Krimteknikere fra politiet holder på å gjennomgå leiligheten i Gimleveien, og får bistand fra Kripos.

Politiet legger til grunn at gjerningsmennene kjente den avdøde.

— Vi har snakket med teknikeren vår og fått en muntlig rapport fra obduksjonen. Vi kan ikke gå inn på i detaljene, men rapporten svekker ikke vår mistanke om at det har foregått et drap, sa politadvokaten videre.

Skjønner spekulasjonene

Politiet har ingen opplysninger som tilsier at de antatte gjerningspersonene tilhører et belastet miljø.

— Vi skjønner at det spekuleres, men det er vanskelig for politiet å gå ut med konkrete opplysninger med hensyn til etterforskningen, sa Tallaksen videre.

— Det er riktig at ytterligere en person er fornærmet i saken. Natt til i går fikk politiet melding om at en person skal ha blitt knivstukket i den samme leiligheten. Politiet ble varslet via en kamerat og kom i kontakt med offeret som raskt ble fraktet med ambulanse til sykehuset, sa Tallaksen.

Denne personen skal nå være avhørt av politiet.

— Det kommer jevnlig inn tips. Det er gjennomført en rekke vitneavhør i dag, og gjøres mange undersøkelser og utsjekkinger, avsluttertTallaksen pressekonferansen med.