ARENDAL: Boligriggen «Haven» kom onsdag ettermiddag inn Tromøysund på vei til Nymo på Eydehavn, etter en ferd på halvannen måned fra Indonesia. Med beina nærmere 140 meter opp i været, kunne riggen ses på lang avstand.

— I stedet for å taues i en fart på to knop, ble den brakt med spesialtransport på 12 knop. Men beina er så høye at riggen måtte transporteres rundt Sør-Afrika fordi den ikke kom gjennom Suezkanalen, forteller riggmanager Knut Frode Pedersen i OSM til fvn.no.

Skal montere boligmodul

Plattformen eies av Master Marine i Oslo, og skal etter planen ferdigstilles ved Nymo i desember. Da overtar OSM driftansvaret, og boligriggen sendes til Ekofisk-feltet i Nordsjøen på oppdrag for ConocoPhillips.

— En del restarbeid gjenstår før den skal ut i Nordsjøen. Ved Nymo skal delinstallasjoner gjennomføres, som montering av boligmodulen, kraner og helikopterdekk. OSM vil delta i hele ferdigstillelsen, sier Pedersen.

Plass til 447 arbeidere

I Nordsjøen vil «Haven» gi overnattingsplass for hele 447 arbeidere, som alle får enelugarer.

— På Ekofisk blir hele plattformen jekket opp og beina skal stå på havbunnen. Den skal da stå veldig stille, men vil nok bevege seg litt i de verste stormene, sier Pedersen.

BOLIGRIGG: Når den er ferdigstilt, skal boligriggen gi overnattingsplass til 447 personer. (Foto: OSM Offshore)