FROLAND: — De tallene jeg har om brannutstyret til Sivilforsvaret er korrekte, sier stortingsrepresentant Tor Sigbjørn Utsogn (Frp), etter at avdelingsleder Jørn Arne Moholt i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) før helgen sa de var for høye.

Les også: - Frolandbrannen avslørte dårlig materiell

Utsogn tar Sivilforsvarets dårlige brannmateriell opp i Stortingets spørretime. Ifølge opplysninger han har fått fra Sivilforsvaret er hele 8000 slanger av lin og 442 gamle pumper tatt ut av tjeneste i tiden etter Frolandsbrannen for to år siden. Bare 1000 av slangene og 10 av pumpene er erstattet med nye, skriver Utsogn.

Før helgen sa avdelingsleder Moholt at disse tallene var for høye og at man hadde vært i kontakt med Utsogn for å få ham til å korrigere dem.

— Jeg har aldri snakket med Moholt. Ingen har opplyst meg om at tallene er feil. Faktisk var det Sivilforsvaret selv som først informerte meg om saken i Justiskomiteens budsjetthøring høsten 2009, skriver Moholt i en mail til Fædrelandsvennen.

Og sivilforsvarsansatte i Vest-Agder har bekreftet de lokale forhold.

— Etter flere samtaler med Sivilforsvaret stoler jeg på de tallene jeg får fra dem, og det er åpenbart at dette er en alvorlig svekkelse av brannberedskapen, skriver han.

Utsogn legger til at de 2100 nye uniformene som Moholt nevner, kun er ytteruniformer. Mellom- og innerbekledning er fortsatt 30 år gammel, understreker han.