VENNESLA: På idrettsplassen utenfor Vennesla videregående skole, traff bilen grusbanen med et enormt smell. Resultat: En front som var flat helt fram til rattet.

Arrangør: Jon A. Ribe hadde ansvar for russens "Russ og rus"-temadag i Vennesla. FOTO: REIDAR KOLLSTAD

— Slik er det å kollidere i et parogåtti kilometer i timen, sa Jon A. Ribe, som var ansvarlig for opplegget.180 russ ved Vennesla videregående hadde i dag en hel dag med foredrag og demonstrasjoner. Målet er å forhindre at elevene havner i trafikkulykker eller i kasjotten for rus eller andre kriminelle handlinger i russetiden. Ungdommen er ekstra utsatt for trafikkulykker, og russen, med sine gamle russebiler og festing, er virkelig i faresonen.

— Vi skal være like mange her 18. mai, sa Ribe, da han innledet dagens program.

”Vi skal være like mange her 18. mai

Jon A. Ribe, initiativtakerEtter bildroppen stormet brannvesenet til den smadra bilen, og demonstrerte for elevene hvordan de skjærer ut personer etter en ulykke.

— Hvis det vi gjør kan redde ett liv, er det vel verdt det, sier Ribe, som har vært en av arrangørene bak sikkerhetsdagen. Det er sjette år på rad Vennesla videregående holder dette arrangementet.

Under arrangementet fortalte Richard Hæg (21) om det å miste venner i ulykker. I Fædrelandsvennens fredagsutgave kan du lese 21-åringens historie.