FLEKKEFJORD: — Målet er først å bli europamester. Så verdensmester.

Ullenes Hagen har selvtilliten i orden når han skisserer sine fremtidsplaner. Etter rundt 100 amatørkamper, tre NM-gull og deltakelse i VM, får lettungvekteren senere i september første delmål innfridd når han proffdebuterer mot Nikola Matic i et Nordic Fight Night-stevne i Fredrikshavn.

Det er tyske Team Sauerland som gir Flekkefjæringen sjansen, og det rundt ett år etter at han forlot Flekkefjord til fordel for ytterligere satsing i Oslo BK. Dersom Hagen vinner sin kamp, tror han sjansen er god til å få proffkontrakt. Taper han, anser han det som veldig vanskelig å bli proff. Og har man først gått en proffkamp, kan man ikke vende tilbake til amatørboksing.

— Jeg har tenkt lenge over dette, og nå er det no turning back . Å tape er ikke et alternativ for meg. Jeg møter en motstander som har en ganske svak record (fem seirer på 21 proffkamper), så muligheten for seier er god, selv om jeg på ingen måte tar lett på kampen, sier Ullenes Hagen.

Han hevder å være i sitt livs beste form etter å ha trent meget godt over en god periode tid uten skadeavbrekk. Denne høsten begynte han på nordiske studier på Blindern, og er fortstat avhengig av Statens Lånekasse. Men han håper å kunne slå seg godt nok opp til å kunne leve av boksingen.

— Jeg er innstilt på å bygge meg gradvis opp, men hele tiden med en tittelkamp som mål, understreker den ambisiøse sørlendingen.

I den tv-sendte kampen i Fredrikshavn går han i ringen et par timer før Cecilia Brækhus skal møte verdens antatt beste kvinnelige bokser, franske Anne-Sophie Mathis, i samme stevnet.

MERITTERT: Alexander U. Hagen har vunnet tre NM-gull som amatørbokser i lett tungvekt. Nå satser han på proffkarriere. Foto: Privat