OSLO/AGDER: Ropstad har lest om bemanningskrisen i Agder-politiet og slitasjen som nå mange av de ansatte føler på. Årsaken er innsparinger på 11,3 millioner i år og styrking av beredskapen.

— Politimester Lindeberg har fått sine rammer og har vært nødt til å tenke nytt for Agder-politiet. Nå mener jeg statsråden snart må bestemme seg for hvilken strukturmodell Agder skal ha. Prosjekt Agder har tatt altfor lang tid, mener stortingsrepresentanten fra Evje.

Høsten 2009 presenterte politimester Kirsten Lindeberg en ny tjenestemodell. Det ble foreslått å redusere antall lensmannskontor/tjenestesteder fra 27 til 11. Målet var høyere ressursutnytelse.

— Så KrF mener antall tjenestesteder i Agder skal være 11?

— Nei, jeg tror ikke det er riktig, men et sted midt i mellom. Vi vil ha et politi som er til stede i distriktene og i hver kommune, svarer Ropstad.

Han mener prioriteringen av ressursene i Agder-politiet nå minner om en sniknedleggelse av lensmannskontor.

— Flere lokalkontorer har vært nødt til å redusere åpningstiden fordi tjenestemenn må bidra i et stort vaktsamarbeid. At man i universitetsbyen Grimstad har måttet redusere åpningstiden på politistasjonen til tre ukedager, er uholdbart, mener Ropstad.

Han forventer at Agder-politiet styrkes i statsbudsjettet.

— Agder politidistrikt ligger i landstoppen i kriminalitet, og Kristiansand som turist- og havneby får ikke storbymidler. Nå må vår andel opp. Bevilgningene må økes. Vi må 2,0 stillinger per 1000 innbygger, forventer Ropstad.

Han er spent på resultatreformen i den nye stortingsmeldingen som kommer rundt årsskiftet.