RASFARLIG: Takplater har ramlet ned. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: — Det fungerer greit, sier Rune Knutsen, som eier bensinstasjonen som ligger på Vesterveien ved løpet inn til sentrum.

Natt til julaften falt takplatene på stasjonen ned under snøstormen.

— Det er fortsatt fare for at takplater kan falle ned. Da jeg var der for å se på situasjonen, kom det en takplate dettende. Og jeg kunne se at det var flere plater som bulet, forteller Knutsen.

Økte prisen

Det var politiet som kom først til stedet julaften. De satte opp en sperring, slik at andre ikke kan kjøre inn under det rasfarlige taket.

Bensinstasjonen hadde også et ekstra triks, slik at bilistene ikke skulle kjøre inn på stasjonen.

— Vi satte opp bensinprisen slik at folk slipper å kjøre inn. Det er vår måte å få gjort kundene oppmerksomme på. Det er kjedelig når de må snu inne på området for å kjøre ut igjen, sier Knutsen, som ikke har et eget skilt hvor det står "lukket", ettersom bensinpumpene alltid er tilgjengelige.

- Er 20 kroner nok til å jage vekk kundene - fire, fem kroner mer enn til vanlig?

— Det fungerer greit. Vi slipper en del innkjøring med så høye priser. Men 99,99 kroner per liter hadde nok fungert best, sier Knutsen.

Forblir stengt

Eieren av stasjonen vet ikke når han får åpnet pumpene igjen.

statoil20kroner.jpg Foto: Jan Oddvar Eide

— Stasjonen forblir stengt til vi får fikset taket. Vi kan ikke risikere at det faller ned flere plater eller at kunder får de hodet, sier Knutsen.Arbeidet med taket begynner ikke før torsdag.

- Hva skjedde med taket?

— Det var vinden som preset snø inn i mellom overtaket og undertaket. Mellomrommet ble pakket så fullt av snø, at platene under falt ned, forteller han.