OSLO: Dermed blir hun biskop Ole Christian Kvarmes faste vikar, skriverVårt Land.

Tilsettingen er kirkehistorisk, fordi den er den første domprostansettelsen som foretas av et valgt kirkelig organ. Fram til nå er det regjeringen som har hatt myndighet til å utnevne proster og biskoper. Nyordningen er en konsekvens av endringene i Grunnlovens bestemmelser om forholdet mellom staten og Den norske kirke. Det er også første gang Oslo får en kvinne i stillingen som domprost.

– Det er en glede å ønske Anne-May Grasaas velkommen som ny domprost i Oslo, sier lederen i Oslo bispedømmeråd, Harald Hegstad.

Grasaas er opprinnelig fra Kristiansand. Hun etterfølger Olav Dag Hauge som slutter som domprost i februar.

Hun ble ordinert til prest i Den norske kirke i 2002, og har siden jobbet i Trefoldighet menighet i Oslo, først som menighetsprest og fra 2006 som sogneprest.

Hun har tidligere bakgrunn som fulltidsarbeider i Ungdom i Oppdrag, misjonsleder, menighetsarbeider og studierektor i Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

– Gjennom sitt arbeid som sogneprest i Trefoldighet har hun vist seg som en strategisk leder med evne til å oppnå resultater. Vi har også lagt vekt på at hun er en reflektert teolog og forkynner, sier Hegstad.