KRISTIANSAND: Navneskiftet ble vedtatt på foreningens årsmøte onsdag kveld. Og det var et nesten enstemmig årsmøte som ønsket navneskiftet som ble vedtatt med 53 mot 3 stemmer.

— Vi har hatt en god og grundig prosess frem mot denne avgjørelsen, sier daglig leder i det som altså nå skal hete DNT Sør, Marit Sølsnæs.

Selve navneskiftet skal gjennomføres over noen måneder, og Sølsnæs tror at flere av landets lokale turistforeninger vil følge i KOTs fotspor.

— Med nytt navn får vi mye klarere frem tilhørigheten til Den Norske Turistforening og kan trekke veksler på den sterke merkevaren foreningen står for, forklarer den daglige lederen som er fersk i KOT med fartstid fra 1. desember.

Hun viser også til at foreningen dekker et stort område fra Farsund og Kvinesdal i vest, til Lillesand i øst og nord til Bykle og Hovden.

— Det kan derfor bli aktuelt å opprette nye lokalforeninger som for eksempel DNT Sør Mandal, sier hun og medgir at navnet ”Oppland” nok har virket litt gammeldags for dagens generasjon turistforeningsmedlemmer.

Og når KOT nå skifter navn Sør, er det hele 6600 medlemmer som kan si at de er med i DNT Sør.