KRISTIANSAND: Byggvarehuset åpnet opp i nye lokaler på Vige i 2010, og har rettet seg mot privatmarkedet med salg av byggevarer, trelast og interiør. Men nå, bare to år senere, relanserer eierselskapet Optimera lokalene for proffmarkedet – rettet mot håndverkere, byggmestere og entreprenører.

Det betyr at de rundt 20 ansatte på Vige må se seg om etter nye stillinger.

Satser på entreprenører

— Det blir en omprofilering, hvor vi nå skal satse på proffmarkedet. Det er uansett det som er vår hovedvirksomhet, og vi har flere andre varehus for privatmarkedet på Sørlandet, blant annet i Sørlandsparken, sier regiondirektør i Optimera, Øyvind Holberg.

Proffutsalget har til nå ligget i eldre lokaler lenger inn på Vige, og vil nå altså bli flyttet til Montérs lokaler. Det er ventet at omstillingen vil være ferdig i løpet av første kvartal i 2013. Holberg sier at avviklingen av Montér er varslet, og at de ansatte der nå blir berørt.

— Vi vil kreve en annen kompetanse på Vige nå. Men det kommer nye stillinger andre steder. Denne prosessen vil vare i noen måneder nå, og så får vi se hvor vi havner, sier han.

Tøffere tider

Holberg sier at konkurransen i bransjen er tøff, og at eierne nok ikke så for seg en avvikling allerede etter tre år.

— Markedet for byggvarer var et helt annet i 2006–2007 da dette ble planlagt, og så kom den store nedgangen i markedet i 2009. Men vi har hatt to store anlegg i Kristiansand, og nå velger vi å styrke proffavdelingen, der vi har sett størst vekst i år, sier han.