BAMBLE: — Dette er ment som press, bekrefter millionæren Ottersland overfor Porsgrunn Dagblad.

Han har søkt om å få innføre en drive-in-løsning i forbindelse med Brotorvet kjøpesenter i Bamble i Telemark. Samtlige faginstanser har sagt nei og det samme gjorde politikerne i teknisk utvalg nylig.

Men Ottersland visste råd. Da Frelsesarmeens frivillighetssentral ble åpnet i Brotorvet, bladde Ottersland opp 100.000 kroner og ga pengene til armeen. Samtidig sa han ifølge Porsgrunn Dagblad at armeen ville få 100.000 kroner til dersom politikerne i kommunestyret sier ja til drive-in-løsningen.

— Dette er mafiametoder og korrupsjon. Det ønsker vi absolutt ikke hit til Bamble. Dette kjenner vi fra andre kulturer, og vi ønsker ikke å bli kjent med dem her, slår Ole Roger Dyrkorn (Rødt) fast overfor telemarksavisen Porsgrunn Dagblad.

— Er man politiker må man tåle press. Politikere må presses og tåler de ikke det, må de slutte med politikk, sier Ottersland om initiativet sitt.

Sørlandet sykehus sa i utgangspunktet nei til Otterslands krav om å plassere sykehusroboten i Arendal, og mente ingen faglige argumenter talte for den løsningen. Dermed trakk Ottersland tilbudet om å gi en robot til 25 millioner kroner til sykehuset. Men daværende styreleder Peder Olsen engasjerte seg personlig i samtaler med Ottersland. Samtalene endte med at Ottersland fikk det som han ville, og roboten skal plasseres i Arendal.

Les mer om robotsaken på Sørlandet i artiklene under.

Kommunestyret i Bamble avgjør saken om drive-in-løsning neste uke.