FARSUND: Det var 22. desember i fjor at politiet troppet opp utenfor mannens bolig i Farsund. Politiets oppdrag var å hente 21-åringens kjæreste som hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon.

21-åringen nektet først politiet å få komme inn i boligen, og krevde at politifolkene fikk tillatelse av jourhavende politijurist i Agder politidistrikt. Da denne tillatelsen var gitt, ble mannen mer samarbeidsvillig og slapp tjenestemennene inn i boligen.

Kjæresten rømte

Men da politiet kom ut i entreen for å føre kvinnen ut av boligen, satte 21-åringen seg til motverge. Han plukket ned et brannslukningsapparat og drapstruet politiet.

«Ett eller to sprut av denne så blir dere kvalt», skal mannen ha uttalt til politifolkene. Det endte med et basketak mellom 21-åringen og tjenestemennene. De klarte til slutt å slå brannslukningsapparatet ut av mannens hender.

Kjæresten klarte imidlertid å rømme fra boligen. Det ble igangsatt hundesøk senere på natten og kvinnen ble funnet igjen i et skogholt.

Flekkefjæringen sto også tiltalt for en rekke andre straffbare forhold da han møtte i Lister tingrett i forrige uke. I tillegg til truslene måtte han svare for kjøring uten førerkort, to tilfeller av tyveri fra en bensinstasjon og kjøring med falsk kjennemerke på bil.

På bensinstasjonen fylte han drivstoff og kjøpte varer uten å ha med seg penger. På en regning oppga han falsk navn og adresse.

Samfunnsstraff under tvil

Mannen erkjente straffskyld for samtlige forhold bortsett fra anklagen om drapstrusler mot politiet. I retten ga han imidlertid en forklaring om truslene som retten tolket som en erkjennelse.

I utgangspunktet mente retten at 21-åringen burde idømmes ubetinget fengselsstraff. Aktor ba imidlertid kun om 43 timers samfunnsstraff. Retten sa seg under tvil enig i at det kunne benyttes samfunnsstraff ettersom mannen er i ferd med å påbegynne et rehabiliteringsopplegg for sin rusavhengighet.

21-åringen er tidligere straffedømt for flere forhold. Han er også bøtelagt en rekke ganger.

Dommen ble som aktor ba om, 43 timers samfunnsstraff. I tillegg må han betale erstatning til bensinstasjonen på nesten 1400 kroner.