BLADER: Kusinene Maiken Eilin Vågen (2), Helén Solberg (3) og Tuva Solberg (5) klipper og dekorerer høstblader i ulike fasonger. – Etterpå legger vi dem på papir, forklarer de. Foto: Sara Melissa Frost
STORTRIVES: Birte Marken Larsen har valgt å være hjemme med sine to døtre Mali (3) og Kaya (1). Hver torsdag tar hun dem med på Åpen barnehage. – Det er et kjempeflott tiltak som er sosialt både for dem og for meg, sier hun. Her med Mali.   Foto: Sara Melissa Frost
SAMLINGSSTUND: Hver torsdag sørger pedagog Cecilié Larsen for samlingsstund med sang, historier og aktiviteter. Fra venstre: Mia Myhre, Mali Marken Larsen, Tuva Solberg, Maiken Vågen, Lucas Bernhardsen (delvis skjult), Gjermund bernhardsen, Matilde Hansen, Sebastian Hansen, Sindre Leander Kristiansen, Elke Solberg, Helen Solberg, Kari Vågen, Julie Vågen, Linus Larsen og Cecilé Larsen. Foto: Sara Melissa Frost

LILLESAND: — Vi har vært med i Åpen barnehage helt siden det startet her for to år siden, forteller Birte Marken Larsen, som har med seg sine to døtre Mali (3) og Kaya (1).

Kaldvild Åpen barnehage er Lillesands eneste, og hver uke samles om lag 30 barn med sine foresatte på Kalvild Gård.

— Barna mine gleder seg til hver gang vi skal hit, og det er godt å se. De lærer seg å være med andre barn, samtidig som det er sosialt for meg, forteller hun.

Høstaktiviteter

På programmet for dagen står laminering av høstblader i alle former og fasonger, noe som har falt i smak hos Tuva Solberg (5), Helén Solberg (3) og Maiken Eilin Vågen (2).

— Vi klipper bladene og legger dem på papir. Det er veldig gøy, forklarer de.

Mor til Maiken Eilin og tante til Tuva og Helén, forteller at barnehagen har blitt et høydepunkt for barna.

— Det kommer aldri på tale at vi skal bli hjemme, for barna bare må hit. De storkoser seg, forteller Kari Solberg Vågen.

Sosialt

Daglig leder Lene Østmoen forteller at barnehagen har hatt besøk av opp til 46 barn, men at både besøkstall og alder varierer fra gang til gang. Hun tror en viktig grunn til at foreldre velger denne barnehageformen, er det sosiale samværet.

— For foreldre som velger å være hjemme med barna sine, er dette en flott mulighet til å treffe andre mennesker, samtidig som barna sosialiseres, sier hun.

Hun opplever også at foreldre tar med seg barna på Åpen barnehage som en tilvenning til fulltidsbarnehage.