TIDSFRIST: Hundene til 23-åringen får leve inntil videre. Saken skal nå avgjøres av retten. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Jeg har ikke noe valg, sier han til Fædrelandsvennen.

Politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt bekrefter at hun har fått dokumentasjonen hun trenger fra hundeeieren om at søksmålet er på gang.

– Samtidig har han inngitt en begjæring om at hundene ikke skal avlives innen saken er blitt avgjort av tingretten, sier hun.

SAKSØKER: Hundeeieren saksøker staten for at hundene hand skal få leve. Her er han avbildet for et par uker siden da han fortalte sin versjon av saken til fvn. Foto: Jarle R. Martinsen

Denne begjæringen er det Politidirektoratet som skal ta stilling til, men den vil etter alt å dømme bli innvilget.Med dette bringes saken inn for rettssystemet. For to uker siden kom vedtaket fra direktoratet om at hundene skulle avlives slik agderpolitiet har begjært. Det er dette hundeeieren vil ha prøvd for retten.

Det var i juli at 23-åringens ene hund angrep og skadet tre personer på en lekeplass i Mandal. Men også hans andre hund som ikke var direkte involvert i denne episoden er begjært avlivet. Dette fordi denne hunden skal ha bitt andre personer tidligere.

– Jeg mener at begge hundene er uskyldige, og det er derfor viktig for meg å få dette belyst i retten. Blant annet har jeg vitner politiet ikke har villet snakket med, sier 23-åringen.

Woxen sier hun ikke vet når saken kan komme opp for retten. I mellomtiden må hundeeieren betale kennelen for oppholdet.

Samtidig vurderer politiadvokaten om det skal tas ut straffesak overfor hundeeieren. Han kan bli tiltalt for det som skjedde i sommer. Et annet alternativ er bot.