MANDAL: En 71 år gammel mann døde i en drukningsulykke ved Ramsøya utenfor Tregde Marina i Mandal lørdag kveld. Mannen, som var bosatt i Kristiansand, var på tur til øya sammen med sin kone da drukningsulykken skjedde.

— Mannen gikk ned til sjøkanten for å kvitte seg med krabbeskjell. Da han ikke kom tilbake, ble kona urolig og gikk for å se etter ham. Hun fant ham i sjøen, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Erklært død

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.18. Redningsskøyta og luftambulansen ble umiddelbart sendt til stedet, i tillegg til ambulanse og politi.

- Det ble forsøkt gjenopplivning. En lokal lege meldte klokken 21.44 at han erklærte vedkommende for død, og at gjenopplivningsforsøkene ble avsluttet, sier operasjonslederen.

Det er uklart hvor lenge mannen lå i vannet. Ifølge politiet er det ingen som har sett at mannen havnet i sjøen.

Obduseres ikke

— Årsaken til at han havnet i vannet vet vi ikke. Da var han alene. Vi regner med at dersom noe hadde sett ham, så hadde de meldt seg til oss, sier Andersen.

Det er uklart om ulykken vil bli undersøkt videre. Jourhavende advokat i Agder politidistrikt har besluttet at det ikke vil bli foretatt obduksjon.

— Polititjenestemennene som var på stedet skriver rapport, men hendelsen blir regnet som en ulykke og vil ikke bli etterforsket videre. Det vil heller ikke bli foretatt obduksjon, sier jourhavende politiadvokat Folke Åmlid til fvn.no.

Ramsøya ligger få hundre meter fra Tregde. Det er flere hytter på øya.