KRISTIANSAND: — Det har oppstått en feil i maskinen som gjør at vi har blitt nødt til å bli liggende i Kristiansand. Det er ikke forsvarlig å gå over til Hirtshals nå, sier administrerende direktør, Ingvald Fardal, i Fjordline, til fvn.no.

Ved 20-tiden venter rundt 450 passasjerer i Hirtshals på et skip som ligger i Kristiansand.

— Vi beklager det som har skjedd, men vi setter det sikkerhetsmessige først. Vi vil nå gå gjennom skipets maskin og reparere feilen før vi vil gå som normalt søndag, sier Fardal.

Ifølge direktørens opplysninger skal det være en pakning som er ødelagt, som gjør at en av skipets motorer ikke kan brukes.

— Da feilen oppsto på vei inn til Kristiansand i ettermiddag, valgte vi å gå inn med redusert hastighet, men nå mener vi det er like greit å rette opp feilen først som sist. Ellers vil vi bare forskyve problemet. Skipet ville naturlig nok også brukt lenger tid over Skagerrak, sier Fardal.

Rammede passasjer har fått tilbud om å bli med på neste ledige avgang, eller få pengene tilbake. Etter hva fvn.no forstår, har Color Line ledig kapasitet på sin kveldsavgang fra Hirtshals.

— Våre passasjerer kan da få pengene igjen, og booke om til Color Line dersom de ønsker det, sier Fardal.

Color Lines billetter koster derimot mer.

Sinte sørlendinger i kø

Fvn.nos reporter møtte svært hissige sørlendinger i køen i Hirtshals lørdag kveld.

— Vi har ikke ord for så en dårlig service, sier Inger Jærnes fra Kristiansand.

OPPGITTE: — Vi kan ikke annet enn å le, sier Åse Bach Kristensen (nærmest). Medreisende Inger Jærnes synes de opplever svært dårlig service. Foto: Lars Rekaa. Medpassasjer Åse Bach Kristensen fra Lillesand er også oppgitt.

— Vi kan ikke annet enn å le. Vi spør oss jo om folk bør ta sjansen på å reise med denne båten. De kunne har ordnet opp for oss, DET kunne vært god reklame. Vi tør ikke anbefale Fjordline til folk vi kjenner etter dette, sier Bach Kristensen.